Najbolji film na temu prevencije trgovine ljudima u kategoriji osnovnih škola

Najbolji film na temu prevencije trgovine ljudima u kategoriji osnovnih škola je film koji su pripremili nastavnici Kerim Omerbegović i Ema Hulusić sa učenicima iz Prve osnovne škole Ilidža. U svim fazama nastanka filma učestvovao je 21 učenik osmog i devetog razreda.
Kantonalno Ministarstvo odgoja i obrazovanja okupilo je žiri u čijem sastavu je bila i poznata bosanskohercegovačka režiserka Aida Begić. O filmu su rekli:
“Divan film. Toliko je priča lijepo i domišljato ispričana. Dijelovi koji su snimljeni su dobri, dječak odlično glumi. Animacija je pametan način kako da se prevaziđu produkcijski problemi.
Topao, umjetnički upakovan filmić i prilagodljiv uzrastu osnovne škole. Sam naziv filma šalje poruku da djeca hrabro progovore o onome što ih tišti i čini nesretnima, tužnima.
Priča uvezuje školu kao sigurno mjesto i stručnu službu škole- pedagoga kao osobu od povjerenja, te podsjeća učenike da im se uvijek mogu obratiti za pomoć. Cjeloukupan dojam o ovom filmu je odličan.
Na kraju, odlazak pedagogu koji je uvijek tu za svoje učenike kojima je potrebna podrška, što može biti izvrsna poruka mladima. Za uzrast osnovne škole – izvrsno.”
https://www.youtube.com/watch?v=uBQLXXQtgX8
 
 

Sektori