Obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u JU Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn Sarajevo

U srijedu, 28. 2. 2024. godine, direktorica JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo Senada Salihović i Sedžida Hadžić, viša saradnica za profesionalni razvoj odgajatelja, nastavnika i stručnih saradnika, prisustvovale su svečanosti koja je upriličena u povodu 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u prostorijama JU Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn Sarajevo.
Svečanu priredbu otvorio je direktor škole Samir Pačavar. Uz ostale zvanice, kolektiv i učenike ove srednje škole svečanost su uveličali i uvažena ministrica Hota-Muminović, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, dogradonačelnik Grada Sarajeva Samir Avdić, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić, vijećnik u Gradskom vijeću Sarajeva i u Općini Stari Grad Vedad Deljković, pomoćnica ministrice za odgoj i obrazovanje Lamija Husić, te privrednici i prijatelji škole.
Direktorica Salihović je u svom veoma inspirativnom obraćanju podsjetila prisutne na period agresije na našu domovinu i grad Sarajevo i govorila je o svom radu na tzv. “ratnim punktovima” koji su organizirani kako bi se tadašnji srednjoškolci zaštitili od izlaganja
brutalnom i svakodnevnom granatiranju i mecima snajpera. Nadalje, uvažena direktorica je naglasila važnost našeg svakodnevnog i posvećenog doprinosa izgradnji domovine.
Posebne simpatije i veliki aplauz prisutnih izazvao je poziv direktorice Salihović prisutnim predstavnicima lokalne zajednice i vlasti da intenziviraju svoju podršku JU Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn Sarajevo da se sanira krov fiskulturne dvorane u kojoj je realizirana svečanost.
Učenici JU Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn Sarajevo zajedno sa svojim nastavnicima su pripremili veoma bogat program i tom prilikom kroz modnu reviju predstavili i svoje kreacije.

Sektori