„Predškolski dani“

Dana 26. 4. 2023. godine u terminu od 11:00 h do 13:15 sati u sali JU Centar za odgoj, rehabilitaciju i obrazovanje „Vladimir Nazor“ održan je drugi dan manifestacije pod nazivom „Šta sam naučio/la u vrtiću“. Revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece predškolskih ustanova i ustanova za specijalni odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo „Predškolski dani“ protekla je u veselom raspoloženju.
Kroz bogati pripremljen muzički program kreativnog dječijeg izražavanja i stvaralaštva uz muziku, ples, recital, folklor, igrokaz i pjesmu, djeca su pokazala svoj talenat kroz sva područja dječijeg razvoja. Aktivnosti su provedene u organizaciji JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo i uz podršku Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, a cilj je predstavljanje predškolske ustanove Kantona Sarajevo, i to sve u cilju promoviranja različitih sadržaja koji se pripremaju i realiziraju u vrtićkom okruženju.
Ujedno su djeca, učesnici u muzičkom kolažnom programu kroz kreativno likovno izražavanje na temu „Moj vrtić, moj drugi dom“ poklonila djeci JU Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, predškolski odjel „More nade“, crteže u cilju podrške socijalnoj inkluziji. Ukupno su se predstavile 23 predškolske ustanove i dvije ustanove za specijalni odgoj i obrazovanje s općina Centar i Novo Sarajevo, odnosno 500 djece uzrasne dobi od tri godine do polaska u školu.
Hvala djeci, odgajateljima, roditeljima i cjelokupnoj lokalnoj zajednici na podršci da manifestacija bude uspješno realizirana.

Sektori

Obavještenje o poništenju postupka nabavke

23.12.2022.