Jos jedan dan i jos jedna posjeta STEAM casu. Danas smo posjetili OŠ ” Pofalići”. Direktorica Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Senada Salihović i Azra Nizić, viša saradnica za razvoj predmetnih kurikuluma zajedno sa ministricom Naidom Hota-Muminović posjetile su OŠ „Pofalići“ prisustvovale su prezentaciji STEAM projekta pod nazivom „Sustainable cities can save the planet” kojeg su zajedno sa učenicima devetog razreda pripremile Semira Fočo, Mirela Avdibegović, Zdenka Vukadin, Amna Hadžović i Ernela Bajramović.

Na danšnjoj prezentaciji projekta imali smo priliku posjetiti grad budućnosti sa minimalnim utroškom energije i svim argumentima kojim putem trebamo krenuti da očuvamo našu planetu.

Kroz igrokaz, prezentaciju, istraživanje, igru i demnstraciju naši devetaši su zaista pokazali kako je vrijeme da i naše obrazovanje krene sa njima u korak i integrira, kreira, gradi i podučava na kreativan način i dokaže i pokaže kako može kreativnije, zanimljivije i upotrebnije.

Hvala našim domaćinima, našoj direktorici Suvadi Muslić i vrijednim nastavnicima, inovativim devetašima koji su nas ohrabrili da put reforme kojeg smo odabrali je ispravan put za našu djecu koja su iskreno uživala u radu na ovom projektu.