Svečano promoviranje polaznika obuka za nastavnike engleskog/njemačkog jezika osnovnih škola Kantona Sarajevo

U utorak, 26. 12. 2023. godine održana je svečanost u povodu dodjele certifikata nastavnicima iz trideset i dvije (32) osnovne škole Kantona Sarajevo. Ovim se uspješno realizovalo zatvaranje projekta stručnih usavršavanja za nastavnike stranog jezika u Kantonu Sarajevo kroz obrazovni program „Digitalni kurs učenja jezika-Akelius“. Ukupno su sudjelovala sedemdeset i dva (72) nastavnika iz osnovnih škola. Broj učenika obuhvaćenih projektnim aktivnostima je 5951. Projekt je realizovan na osnovu odobrenja i podrške Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i uz saradnju UNICEF-a BiH i JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo. U okviru spomenutog projekta uspješno su ostvarene sljedeće aktivnosti:
Mapiranje kompatibilnosti Nastavnih planova i programa za nastavni predmet Engleski jezik (treći, četvrti i peti razred osnovnih škola Kantona Sarajevo) s digitalnom platformom „Akelius“ kao dostupno nastavno sredstvo;
Dizajniranje dvodnevnih stručnih usavršavanja za nastavnika engleskog/njemačkog jezika;
Izrada priručnika za obuke nastavnika;
Prikupljanje i obrada podataka od učesnika stručnih obuka za procjenu predznanja o digitalnoj platformi „Akelius“ pomoću upitnika.

Sektori