Poboljšanje energijske efikasnosti Osnovne škole „Ćamil Sijarić“ u sarajevskom naselju Dobrinja

Prigodnom svečanošću koju su pripremili učenici i nastavnici danas su zvanično završeni radovi na poboljšanju energijske efikasnosti Osnovne škole „Ćamil Sijarić“ u sarajevskom naselju Dobrinja.

Obilježavanju završetka radova, uz prisustvo uposlenika i učenika škole, prisustvovali su šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johann Sattler, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović, direktorica Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Bosni i Hercegovini Manuela Naessl, regionalni šef EBRD-a za infrastrukturu Donald Mishaxhiu, zamjenik ambasadorice Austrije u BiH Dominik Urak, te direktorica Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS Senada Salihović.

Direktorica Osnovne škole Ćamil Sijarić istakla je „Zahvaljujući provedenim mjerama učenici su ovu zimu proveli u ugodnijim i toplijim prostorijama, a naša škola je dobila sasvim novi izgled. Dugoročni benefiti navedenog projekta bit će vidljivi kroz smanjenje potrošnje energije i obezbjeđivanje kvalitetnijih uslova za školovanje naših učenika“.

Bilo je zadovoljstvo prisustvovati svečanosti i  još jednom uspješnom projektu utopljavanja naših škola te poboljšanju uvjete rada za učenike i sve zaposlene u OŠ Ćamil Sijarić.

Fotografije preuzete sa: https://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/novosti/poboljsanje-energijske-efikasnosti-javnih-objekata.

Sektori