Ispraćaj na Evropsku geografsku olimpijadu

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Naida Hota-Muminović i direktorica Instituta, Senada Salihović jutros su ispratile tim Bosne i Hercegovine na Evropsku geografsku olimpijadu koja se ove godine održava u Beogradu.
Pred Zemaljskim muzejom BiH okupljenim učenicima poželjele su sreću i dale podršku u njihovom takmičarskom putovanju.
Nejra Hajrić i Imran Tabaković iz JU Prva bošnjačka gimnazija, Faris Hodžić iz JU Prva gimnazija i Amer Hadžić iz JU SŠC “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš su naši predstavnici. U pratnji učenika bit će tim lider i koordinator za takmičenje iz Geografije, prof. Sead Srna.
Podsjećamo se prošlogodišnjeg uspjeha naših izvrsnih učenika koji su u Parizu osvojili “srebrnu medalju” iz geografije – prvu u historiji BiH na svjetskim olimpijadama. Sada nastavljamo taj kontinuitet i ponosno predstavljamo i dalje našu domovinu na međunarodnim takmičenjima.
Dragi učenici, vjerujemo u vaše znanje, vještine i predanost. Znamo da ćete svojim trudom, inteligencijom i ljubavlju prema geografiji donijeti ponos našoj zemlji. Ovo je prilika da pokažete svoje talente i sposobnosti, ali također i da steknete nova iskustva, upoznate druge mlade geografe iz Evrope i proširite svoje vidike.
Uvjereni smo da ćete dati sve od sebe i vratiti se s puno novih saznanja, iskustava i predivnih uspomena.
Hvala vam što nas činite ponosnim i želimo vam uspjeh na putu ka ostvarenju svojih snova.

Sektori