Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS će zatražiti inspekcijski nadzor

Nakon što su iz medija saznali da je Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo prijavljeno da se u jednom sarajevskom vrtiću dogodilo zlostavljanje djeteta, odnosno da su vršnjaci istukli dijete u prisustvu odgajateljice koja, kako se navodi, nije reagovala, iz Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo u jutarnjim satima u petak, 12.01.2023. godine, poslan je dopis Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kako bi dobili potrebne podatke, prije svega one u kojima će saznati o kojem sarajevskom vrtiću je riječ.
„Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo je od Javne ustanove Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo zatražilo hitno uključivanje u ovaj slučaj, a kako bi se utvrdile sve okolnosti u kojima se desio ovaj uznemirujući slučaj“.
Po zaprimanju informacija biti će iniciran i hitan inspekcijski nadzor predškolske ustanove u kojoj se dogodio nemili događaj.
Dodaju i kako imaju nulti stepen tolerancije prema svakoj vrsti nasilja, ali i prema nečinjenju adekvatnih koraka kojima bi bilo spriječeno nasilje.

Sektori