Okrugli sto

Implementacija predmetnih kurikuluma tokom školske 2022/2023. godine
Kraći pregled rezultata analize upitnika za učenike, nastavnike, direktore i timove za podršku
 
Dana 16. novembra 2023. godine, u Hotelu Ibis Styles Sarajevo realiziran je okrugli sto koji je okupio različite učesnike procesa implementacije predmetnih kurikuluma.
Školska 2022/2023. godine bila je prva godina podučavanja i učenja po predmetnim kurikulumima u školama Kantona Sarajevo. Da bismo utvrdili koliko je uspješna i efikasna bila primjena ishoda učenja u nastavnoj praksi, Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja proveo je istraživanje na uzorku učenika prvog razreda srednjeg obrazovanja, nastavnika i direktora škola, koje smo pitali da iznesu svoje stavove o važnim segmentima uvođenja podučavanja i učenja na osnovu predmetnih kurikuluma u nastavnu praksu. U ovom istraživanju pitali smo i timove za podršku da daju svoje mišljenje o tome kako oni vide promjene koje se dešavaju u školskim zajednicama po pitanju osnaživanja nastavnika i njihove osposobljenosti za promjene koje su povezane s podučavanjem i učenjem po ishodima učenja.
Učešće na ovom okruglom stolu uzela je vanredna profesorica Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli dr. sc. Zarfa Hrnjić Kuduzović s temom Medijsko-informacijski kanali i taktike komunikacijske strategije.

Sektori