Učenici III razreda obilježili Međunarodni dan mira – 21. septembar

Učenici CIVITAS sekcije, III-2 i III-3, zajedno sa svojim profesorima Almom Ahmethodžić, Lejlom Karahodžić i Esadom Karahodžićem obilježili su Međunarodni dan mira 21. septembra na školskom izletu u Ajdinovićima. Povodom ovog posebnog dana za sve generacije, naročito za mlade, održan je program pod nazivom „Prepoznaj, njeguj i gradi mir“. Isti smo započeli izložbom fotografija pod nazivom „Mir u mom oku“ na kojoj su učenice članice CIVITAS sekcije imale zadatak fotografisati šta ili ko za njih predstavlja mir. 
 
Učenica III razreda, Fatima Džafić, interpretirala je tri pjesme mira koje su simbolizirale tri koraka prema pozitivnom miru. 
Učenica Veldina Hadžić izložila je svoju prezenatciju „O Danu mira“, a učenica  Azra Hajdar govorila je o značaju sistematske izgradnje mira. 
Učenica Hana Hodžić je s religijskog aspekta pročitala odlomke iz Svetih knjiga, koji govore o zanačaju mira, a učenici Eni Karić pripalo je čitanje eseja na temu: „Kako mladi mogu doprinjeti izgradnji pozitivnog mira?“.
 
Zahvaljujemo se učenicima III-3 razreda koje su i medijski propratile program. Program povodom Dana mira zatvoren je porukom učenika koja glasi:
“Poruka mira je izraz želje za harmonijom, razumijevanjem i suživotom u skladu s vrijednostima tolerancije i međusobnog poštovanja.
 
Želimo poslati poruku vlastima da je znanje najbolja investicija koja će rezultirati bogatstvom u formi pozitivnog  mira u kojem će uživati i živjeti više generacija.”
 
Učenici: 
Dena Džindo
Dina Ćuprija
Ena Karić
Ena Fatić
Lamija Fehrić
Afan Isaković
Lejla Terzo
Lamija Asja Prlja
Halima Međugorac
Denan Bajraktarević
Azra Hajdar
Fatima Džafić
Adna Pašović
Veldina Hodžić
Hana Hodžić 
Profesori:
Alma Ahmethodžić
Lejla Karahodžić
Esad Karahodžić

Sektori