Sarajevska Vijećnica otvorila vrata za Prvu svečanu akademiju povodom obilježavanja “5. oktobra – Svjetskog dana učitelja”
U organizaciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo, jučer je upriličena svečana akademija u povodu obilježavanja 5. oktobra – Svjetskog dana učitelja. Svečanost je upriličena u Vijećnici, a prisustvovali su prosvjetni radnici s najdužim radnim iskustvom.
Cilj okupljanja bio je da se istakne uloga prosvjetnih radnika u obrazovanju i razvoju djece, odnosno naglase principi i preporuke o položaju učitelja, nastavnika i profesora.
Tom prilikom, prisutne goste pozdravile su ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muninović, direktorica Instituta Senada Salihović i gradonačelnica Grada Sarajeva, Benjamina Karić.
Imajući u vidu da prosvjetni radnici predstavljaju najvažniji subjekt ljudske povijesti, Institut će u budućem periodu nastojati činiti, da praksa obilježavanja ovog značajnog datuma postane tradicija, jer prosvjetni radnici zasigurno to zaslužuju.
Na kraju, ovu priliku koristimo da još jednom svim prosvjetnim radnicima čestitamo “5. oktobar – Svjetski dan učitelja”.

Sektori