Bajka o muzejskom kraljevstvu

U predivnom ambijentu Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine, mališani iz JU “Djeca Sarajeva”, vrtići “Leptirić” i “Lane” uživali su u čaroliji programske aktivnosti Muzejska pričaonica u okviru posebnog programa Kultura sjećanja.
Kroz radionicu pod nazivom “Bajka o muzejskom kraljevstvu” i pod pokroviteljstvom JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo, djeca su na maštovit način upoznala intrigantne priče muzejskih predmeta. Kroz likovnu radionicu i posjetu muzeju, mališani su otkrili svijet prošlosti s osjećajem radosti i znatiželje. Programska aktivnost osmišljena je s ciljem približavanja bogatstva muzejske baštine najmlađoj publici, ističući važnost pričanja priča o našoj prošlosti.
Ova inicijativa nastavit će se s posjetama djece predškolske ustanove “Sretno djetinjstvo”, “Dječiji koraci”, “Bombon 2”, “Smart” te vrtića JU “Djeca Sarajeva” – “Šareni voz” i “Aprilski cvjetovi”.
Osim naših najmlađih, Historijski muzej BiH posjetit će i brojni učenici osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo. Ulaz na ova nezaboravna iskustva je besplatan, pružajući djeci i učenicima priliku da otkriju čaroliju muzeja i bogatstvo svoje kulturne baštine.
 

Sektori