Sastanak u rezidenciji britanskog ambasadora 

U petak 22.9.2023. godine, održan je izuzetno značajan sastanak u rezidenciji britanskog ambasadora Julian Reilly u Sarajevu. Sastanak je imao za cilj promovisanje saradnje između britanske ambasade i obrazovnih institucija u BiH te razmjenu ideja i informacija o budućim projektima i inicijativama.
Na sastanku su prisustvovali ministrica obrazovanja Kantona Sarajevo, Naida Hota- Muminović, direktorica Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanje, Senada Salihović, kao i saradnici iz Instituta i Ministarstva. Također, specijalna gošća bila je gospođa Clare Sears, direktorica za Kulturnu saradnju i Zapadni Balkan u britanskom Ministarstvu vanjskih poslova.
Jedna od glavnih tema sastanka bila je promocija obrazovanja i razmjena učenika i nastavnika između Bosne i Hercegovine i Velike Britanije. Postignut je dogovor o pokretanju online kursa za zajednicu nastavnika engleskog jezika i razmatrali su se naredne faze programa za engleski jezik koje će se implementirati širom Bosne i Hercegovine.
Tatjana Slijepčević, menadžerica programa Budućnost engleskog jezika, održala je prezentaciju pod nazivom ‘Budućnost engleskog jezika: Globalne perspektive,’ te se dotaknula ovog revolucionarnog istraživanja koje istražuje ključne teme koje oblikuju budućnost engleskog jezika i njegovu ulogu u našem uvijek promjenjivom svijetu.

Sektori