Ogledni čas The Weather in Britain prema ishodima učenja

U četvrtak, 11.5.2023.godine u JU OŠ “Četvrta osnovna škola” nastavnica engleskog jezika, Selma Buđevac je održala ogledni čas The Weather in Britain prema ishodima učenja.
U periodu od dvije sedmice, u okviru tematske cjeline The World, učenici šestog razreda su ponavljali i poredili vremenske prilike u različitim godišnjim dobima, upoznali se sa kompasom i učili glavne i sporedne strane svijeta, te osnovne karakteristike zemalja Ujedinjenog Kraljevstva. Na završnom času, učenici su bili i reporteri, te prognozirali vrijeme u Velikoj Britaniji.
Ostvarena je interdisciplinarna korelacija sa predmetom Geografija,te multidisciplinarna korelacija sa predmetima Bosanski jezik i književnost,Tehnicki odgoj, Likovna kultura i Informatika.
Času su prisustvovali direktorica škole Samira Holjan, pedagog Nermina Ćesir Botulja, psiholog Irma Čorbo, koordinatori timova za podršku u primjeni kurikuluma za Engleski jezik i Informatiku Semira Fočo, Elma Drpljanin, Kerim Omerbegović i članica tima za podršku Senada Torlak.

Sektori