CITIUS, ALTIUS, FORTIUS

Dana 6. 2. 2024. godine održana je projekcija dokumentarnog filma “Citius, altius, fortius” u prepunoj sali MMC Kino “Igman” na Ilidži, a povodom obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine.
Domaćini premijere su bili kolektiv Prve osnovne škole Ilidža, na čelu s direktoricom Adisom Šuvalijom. Autori filma su nastavnici Prve osnovne škole Ilidža Indira Buljubašić i Kerim Omerbegović, a film je u protekla dva mjeseca okupio više od 40 učenika. Nastavnici su istakli da ovaj dokumentarni film nema glavne uloge, baš kao što je i u njihovim učionicama, svi učenici su jednako važni.
Premijeri su prisustvovali ministrica Naida Hota – Muminović, direktorica Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS Senada Salihović, načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, zamjenik gradonačelnice Grada Sarajeva Samir Avdić, te predstavnici Instituta i direktori škola s područja Općine Ilidža, nastavnici i učenici Prve osnovne škole Ilidža.
Čestitamo Indiri Buljubašić i Kerimu Omerbegoviću, članovima Tima za podršku nastavnicima implementatorima Nastavnih planova i programa sa definisanim ishodima učenja, koji su svojim primjerom pokazali koliko je važna saradnja u školskoj zajednici.

Sektori