Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Učenici iz triju škola, “Osman Nuri Hadžić”, “Skender Kulenović” i “Ćamil Sijarić”, zajedno su danas stali u borbu protiv vršnjačkog nasilja obilježavajući Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja poznat i kao “Dan ružičastih majica”. Impresivno okupljanje od preko 800 učenika od petog do devetog razreda održano je ispred Osnovne škole “Skender Kulenović”. Navedenu aktivnost je organizirala Kantonalna javna ustanova “Porodično savjetovalište”, pokazujući predanost zajednici i važnosti podizanja svijesti o problemu vršnjačkog nasilja.
Današnjem događaju osim učenika i nastavnog osoblja, sudjelovali su i Nihad Uk premijer Vlade KS te predstavnici Instituta, a sa istog je poslana snažna poruka solidarnosti i podrške žrtvama vršnjačkog nasilja. Aktivnosti su obuhvatile raznovrsne edukativne i interaktivne programe, s ciljem osnaživanja učenika da se bore protiv nasilja i promoviraju prijateljstvo i poštovanje među svojim vršnjacima.
S obzirom na širu zajednicu koja je podržala ovaj događaj, može se reći da je ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja bilo iznimno uspješno i inspirativno. Nastavljajući s ovim naporima, nadamo se stvaranju okoline u kojoj će svaki učenik osjećati sigurnost i podršku svoje školske zajednice.

Sektori