Digitalni kurs učenja – Akelius

Na poziv UNICEF-a BiH Elvir Korjenić, pomoćnik direktora za upravljanje ljudskim resursima Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja, u četvrtak, 16. 11. 2023. godine prisustvovao je oglednim časovima koji su organizirani u Prvoj osnovnoj školi Ilidža u okviru projekta “Digitalni kurs učenja – Akelius”. Ova posjeta organizirana je u povodu posjete zamjenice direktorice UNICEF-a Švedske za partnerstva i filantropiju Annike Bränning i projektne menadžerica za “Akelius” u UNICEF-u Švedske Laetitije Antonowicz.
U ime Instituta za preduniverzitetsko obrazovanje, uvažene direktorice gospođe Senada Salihović, koja zbog drugih obaveza nije bila u mogućnosti prisustvovati, izražena je zahvalnost predstavnicima UNICEF-a Bosne i Hercegovine na pozivu i ovoj prilici, kao i predstavnicima Prve osnovne škole na gostoprimstvu.
Gošće iz Švedske su se imale priliku informirati o stanju spomenutog projekta koji se realizira u 32 osnovne škole u Kantonu Sarajevo.
JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo zaista cijeni podršku koja se pruža obrazovnoj zajednici u našem kantonu od UNICEF-a Bosne i Hercegovine i nadamo se da će se nastaviti i u sljedećem razdoblju.

Sektori