„Igrajmo se zajedno“ u okviru Revije  kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece predškolskih ustanova i ustanova za specijalni odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo

Dana,  5.6. 2024. godine je održana treća, završna manifestaciji „Igrajmo se zajedno“ u okviru Revije  kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece predškolskih ustanova i ustanova za specijalni odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo „Predškolski dani“- školska 2023/2024. god.

 Imali smo priliku prisustvovati svakoj manifestaciji posebno pripremljenoj i realiziranoj sa ciljevima koje težimo ostvariti, a to su sigurnost, sreća i zadovoljstvo svakog djeteta koje boravi u institucionalnom ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju u kantonu sarajevo.

Organizirali smo  aktivnosti na otvorenim sportskim terenima  kako bi djeca boravila na velikom prostoru i kako bi od najranije dobi svakodnevno boravila napolju, učestvovala u  sportskim aktivnostima, boravila u šetnjama, izletima- kako u vrtićima tako i kod kuće, sa svojom porodicom.

Danas su učestvovala djeca iz Obaveznog programa za djecu u godini pred polazak u školu. I njima smo dali priliku da se vide, da učestvuju zajedno sa djecom iz Cjelovitog razvojnog programa na primjerenim manifestacijama i zato smo sretni da smo vidjeli mnoštvo kreativnih, inovativnih didaktičkih materijala, igara, igračaka… To je djelo ruku vrijednih odgajatelja, djece, roditelja koji obogaćuju centre u vrtićima i ovakvim vrstama didaktičkih materijala i pomažu djeci u razvoju svih njihovih potencijala.

Javna ustanova  „Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo je  obezbijedila Zahvalnice i slikovnice „Klasične priče za djecu“ koje smo podijelili i današnjim učesnicima iz Obaveznog programa za djecu u godini pred polazak u školu.

Na kraju smo pustili balone , kako bi djeca krenula u susret novim školskim počecima i kako je  direktorica Instituta, Senada Salihović  poslala poruku,  sa željom da danas uživaju u programu i narednim školskim klupama.