Implementacija predmetnih kurikuluma

Danas je organizaciji Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja u Hotelu Ibis Styles u Sarajevu održano šest sesija okruglog stola na temu – Implementacija predmetnih kurikuluma.
Učesnici su bili nastavnici/e implementatori/ce nastavnih planova i programa sa definisanim ishodima u protekloj školskoj godini, direktori/ice i pedagogice iz osnovnih i srednjih škola. Tim povodom, iznijeli su svoje utiske s početka školske godine ali i iskustva nakon proteklog perioda. Potrudili su se da kao zaključke donesu činjenice o ovom procesu, da razmijene mišljenja i iznesu svoje stavove ali i stavove grupe koju su predstavljali. Naročito su istakli podršku Instituta kroz timove koje je Institut organizirao i njihovu važnost protekle školske godine. Sumirani su izazovi sa kojima su se suočavali svi sudionici odgojno-obrazovnog procesa, pokušali pronaći eventualna rješenja.
Zahvaljujemo se svim učesnicima što su izdvojili svoje vrijeme i aktivno učestvovali u diskusiji, anketama i radionicama.

Sektori