“Ukradeno djetinjstvo” – izložba fotografija učenika Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža

Povodom Dana Općine Ilidža 13. 3. 2023. godine u 14 sati u prostorijama Općine Ilidža održana je izložba fotografija učenika IV-4 odjeljenja Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije. Izložba je organizovana i u čast tragično preminule maturantice Lejle Suljić, a na njoj su prisustvovali i predstavnici Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Azerina Muminović i Ajla Halilović.

Izložba simboličnog naziva “Ukradeno djetinjstvo” ima za cilj podizanje svijesti o problemu nasilja nad djecom, ali i realističan prikaz kroz umjetnički izričaj o tome kako žive djeca u izbjegličkim kampovima i romskim naseljima, te kakav je život djece s posebnim potrebama i svakodnevica svih drugih socijalno ugroženih skupina djece u Bosni i Hercegovini. Ova izložba posvećena je svakom djetetu kojem je djetinjstvo ukradeno, ne njegovom voljom.

Ideju o projektu pokrenuli su učenici smjera “Fotograf za medije” uz mentorstvo svojih profesora Adnana Hoze, Armina Rizvića, Samira Šišića i direktora škole dr. Salke Huskića, koji je prepoznao i podržao ideju za ovaj značajan projekt. Učenici su pripremili 45 fotografija, dimenzije 40 × 60 cm, u crno-bijeloj tehnici, rađene klasičnim fotografskim pristupom. Izložba je u cijelosti autorski rad učenika i svojevrsna prezentacija rezultata dosadašnjeg obrazovanja.

Sektori

Obavještenje o poništenju postupka nabavke

23.12.2022.