Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo u saradnji sa Zavodom za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo danas je održalo svečanu dodjelu nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola KS, koji su u školskoj 2021/22 godini. . osvojio nagrade na saveznim, državnim i međunarodnim natjecanjima, u različitim područjima obrazovanja.
Ovo je drugi put kako Ministarstvo izdvaja značajna novčana sredstva kao vid podrške ovim talentiranim mladim učenicima.
Tim povodom održana je i dodjela nagrada IT kompanije ATLANTBH d.o.o. Sarajevo za 32 učenika srednjih škola, koji su osvojili prva tri mjesta na kantonalnim takmičenjima iz informatike, matematike i STEM-a.
Pored ministrice Hota-Muminović, direktora IT kompanije gdin. Čerkića, prisutnima se obratila i direktorica Instituta, Senada Salihović i tom prilikom istakla:
“Svi smo tu da učenicima budemo podrška, da im kažemo hvala, kao i da smo ponosni na njihove rezultate. Institut za razvoj preuniverzitetskog obrazovanja jeste nedavno osnovan, ali će biti velika podrška našoj djeci. Ne treba zaboraviti roditelje koji ulažu u obrazovanje svoje djece, kao i kompanije iz realnog sektora koje žele nagraditi našu djecu”.
Današnjoj svečanosti prisustvovali su i brojni roditelji učenika, direktori i nastavno osoblje škola, kao i predstavnci vladinog i nevladinog sektora.

Sektori