Obavijest o rezultatima Javnog poziva učenicima osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo za dostavljanje likovnih i literarnih radova na temu “Zemljo moja”

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo uz podršku Vlade Kantona Sarajevo, uputili su Javni poziv učenicima osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo za dostavljanje likovnih i literarnih radova na temu “Zemljo moja”.

Institut je zatim u saradnji s nadležnim Ministarstvom formirao dvije odvojene Komisije za ocjenu najboljih učeničkih radova koje su izabrale po tri najbolja učenička rada u svakoj kategoriji kako slijedi:

a)    Kategorija Likovnih radova:

1.     Mjesto, ELLA FRANKOVIĆ, JU Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju

2.     Mjesto, EJNA MUHIĆ, JU OŠ „Meša Selimović“

3.     Mjesto, SARA ALIĆ, JU OŠ „Osman Nakaš“

b) Kategorija Literarnih radova:

1.     Mjesto, NEJLA MEHMEDOSKI, JU Prva bošnjačka gimnazija

2.     Mjesto, ŠEJLA ŠAHIĆ, JU Srednja medicinska škola Jezero

3.     Mjesto, SUMEJA MEŠIĆ, JU Gimnazija Dobrinja

Čestitamo najuspješnijim učenicima i nastavnicima, koji su svojim radovima pokazali svu svoju  snagu i ljubav  koju osjećaju prema Danu nezavisnosti države Bosne i Hercegovine. Jedno od naših najvažnijih opredjeljenja kod učenika je  razvijanje ljubavi prema domovini.

Zahvaljujemo se direktorima, nastavnicima i učenicima u osnovnim i srednjim školama Kantona Sarajevo na njegovanju i promociji ideje patriotizma.

Napomena: Učenici koji su osvojili prva tri mjesta u svakoj kategoriji svoje radove predstaviti će 28.02.2023. godine u Jutarnjegm programu TVSA, a zatim i sljedećeg dana 1. marta 2023. godine u 11 sati u JU „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“ nakon dječije predstave pod nazivom ”Gdje se krije svijet čarolije” autora Dževada Hadžića, koja se realizira u okviru programa ”Sjećanja – 1. Mart”. Uz veselu i zabavnu glumačku ekipu, koju čine Ana Tikvić i Kemal Čebo, te balerine baletnog studija ”Aurora” – KUD ”Baščaršija” i muziku Mirsada Abdagića Kiketa, pozivamo vas da svi zajedno proslavimo Dan nezavisnosti naše domovine u prostorijama JU “Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“. 

Sektori