Konferencija Model institucija Bosne i Hercegovine

Dana 24. 4. 2024.  godine u sarajevskoj Vijećnici je svečano otvorena Konferencija pod nazivom “Model institucija BiH” (MIBiH)  u organizaciji Gimnazije SSST. Projekt je osmišljen s ciljem poticanja angažmana mladih u BiH na polju društvenih promjena. Kako je istaknuto, kroz projekt se želi pružiti prilika mladima da aktivno učestvuju u simulaciji rada institucija naše države, razvijaju vještine i steknu vrijedna iskustva koje će im koristiti u budućnosti. Osim toga, cilj je mladima omogućiti da se aktivno angažiraju u promjenama na pravnom, ekonomskom i političkom polju i da prilika za aktivno sudjelovanje mladih u društvenim promjenama, važno je  inspirirati ih da preuzmu odgovornost za oblikovanje budućnosti svoje zemlje.

Model Institucija Bosne i Hercegovine predstavlja inovativni projekt osmišljen s ciljem simuliranja rada različitih institucija države, uključujući parlament, vladu, sudstvo i druga relevantna tijela.

Na konferenciji se pored direktora Gimnazije SSST gospodina Senada Alića obratili i  brojni zvaničnici izvršne i zakonodavne vlasti kao i direktorica Instituta Senada Salihović.

Iskrene čestitke za učenike i Upravu Gimnazije SSST kao i 84 učenika volontera iz drugih škola koji su se uključili u organizaciju ove konferencije.

Konferencija Model instituucija Bosne i Hercegovine