U saradnji sa Institutom za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo i ministarstvima pokroviteljima, Taekwondo savez FBiH danas je organizirao konferenciju pod nazivom „Razvoj sportskih aktivnosti kod djece s teškoćama“.
Cilj Konferencije bio je predstaviti iskustvo stručnjaka, koji rade s djecom s teškoćama u pogledu socijalne inkluzije kroz sportske aktivnosti. Uvaženi predavači, predstavili su različite teme/oblasti, vidljive u priloženoj agendi, putem kojih su prisutnima omogućili kreiranje smjernica, odnosno mehanizama za razvoj i jačanje sporta kod djece s teškoćama u razvoju.
Konferencija je otvorila aktivan dijalog, razmjenu iskustava, znanja i vještina u planiranju i organizaciji klubova, projekata i događaja, a okupila je trenere različitih sportskih klubova s područja Kantona Sarajevo, prosvjetne radnike, medicinske radnike, psihologe, nutricioniste, kao i predstavnike NVO-a, čija djelatnost se vezuje za podršku roditeljima i djeci s teškoćama u razvoju.
Ispred Instituta, Konferenciji su prisustvovali Samela Alagić, Altijana Alać, Edin Mujkanović. U ime direktorice Instituta, prisutnima se obratio Semir Salihović, pomoćnik direktora za vannastavne i posebne programe.
Ostajemo zahvalni Taekwondo savezu FBiH što je prepoznao važnost organiziranja Konferencije koja tematizira ovu prevažnu temu. Institut će i dalje biti podrška kreiranju programa koji imaju za cilj dobrobit djeteta, odnosno stvaranje poticajnijeg okruženja za učenje i podučavanje sve naše djece.

Sektori