Memorandum o saradnji

Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo i Udruženje “Život sa Down sindromom Federacije Bosne i Hercegovine” danas su potpisali Memorandum o saradnji.
Ovaj značajan korak omogućit će zajedničku realizaciju projekta “Stvaranje pretpostavki za primjenu razumne prilagodbe za učenike s invaliditetom u inkluzivnom obrazovanju Kantonu Sarajevo”.
Projekat ima važan cilj – unapređenje inkluzivnog odgoja i obrazovanja djece s invaliditetom u Kantonu Sarajevo. Ključne aktivnosti projekta uključuju obuku menadžmenta osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo iz oblasti prava na razumnu prilagodbu učenika s invaliditetom.
Također, planirano je izraditi prijedloge instrumenata za planiranje i praćenje odgojno-obrazovnog procesa učenika s invaliditetom. Ove aktivnosti će doprinijeti većem razumijevanju razumne prilagodbe kao osnovnog ljudskog prava osoba s invaliditetom od strane menadžmenta škola i omogućiti optimizaciju procesa vođenja pedagoške dokumentacije učenika s invaliditetom.
Naravno, važno je istaknuti i podršku koju projekat ima od strane Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, što će doprinijeti uspješnoj implementaciji i postizanju željenih rezultata.

Sektori