“Naše nebo izvrsnosti”

Svečana manifestacija „Naše nebo izvrsnosti“ na kojoj su danas dodijeljene diplome učenicima i zahvalnice nastavnicima za ostvarene rezultate na kantonalnim takmičenjima u školskoj 2023/2024. godini, predstavlja još jedan u nizu velikih događaja na koje možemo i trebamo biti ponosni.
Učenici osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo imali su priliku da se takmiče iz 23 nastavna predmeta/oblasti. 4031 učenik je učestvovao u kantonalnim takmičenjima – 19 pojedinačnih takmičenja, 9 ekipnih takmičenja, 7 različitih disciplina za učenike muzičkih škola. Rezultat svih takmičenja su 703 učenika koja su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto unutar svojih kategorija.
Događaj svečane manifestacije upriličen je na Trgu Prve brigade policije, preko puta Vijećnice, a sudjelovali su učenici i njihovi roditelji, zatim nastavnici, menadžmenti škola i predstavnici obrazovnih vlasti, dok su se prisutnima obratile ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović i direktorica Instituta Senada Salihović.
Bila je to izvrsna prilika da zajednički slavimo izvanredne uspjehe naših učenika, zahvalimo nastavnicima koji su ih pripremali za takmičenja i istaknemo značaj saradnje s našim domaćinima školama za školsku godinu 2023/2024.
Dan je obogaćen i muzičkim programom u izvedbi učenika Srednje muzičke škole, Katoličkog školskog centra Sv. Josip Sarajevo, Druge gimnazije Sarajevo i Treće gimnazije Sarajevo.
Svima koji su na bilo koji način doprinijeli da manifestacija protekne u najboljem redu, jedno #VELIKO_HVALA.

Posteri!