“Naše nebo izvrsnosti”

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS i Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS upriličili su svečanu manifestaciju „Naše nebo izvrsnosti“, na kojoj su dodijeljene diplome učenicima i zahvalnice nastavnicima za ostvarene rezultate na kantonalnim takmičenjima u školskoj 2022/2023.

Kroz 26 takmičenja, prošlo je 2.327 učenika osnovnih škola i 1.346 učenika srednjih škola, odnosno ukupno 3.673 učenika koji su imali priliku da pokažu svoja interesovanja, talente i znanja.

Događaj je upriličen u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”, a okupio je više od 500 osoba, među kojima primarno učenike i njihove roditelje, zatim nastavnike, menadžmente škola i predstavnike obrazovnih vlasti na čelu ministricom Hota-Muminović. Tom prilikom podijeljeno je 298 diploma za učenike, 265 zahvalnica za nastavnike i 26 zahvalnica za domaćine takmičenja.

Bila je to izvrsna prilika da zajednički proslavimo izvanredne uspjehe naših učenika, zahvalimo nastavnicima koji su ih pripremali za takmičenja i istaknemo značaj saradnje s našim domaćinima školama za školsku godinu 2022/2023.

Čestitamo svim učenicima koji su se istakli u različitim područjima. Njihova predanost, rad i talent doveli su ih do vrha, i to je nešto što treba slaviti.

Naravno, iza svakog uspješnog učenika stoji snažan tim nastavnika koji su posvetili mnogo vremena, truda i strpljenja kako bi učenike pripremili za takmičenja. Njihova posvećenost i strast prema obrazovanju neizmjerno su važni za učenički rast i razvoj. Stoga, danas izražavamo zahvalnost i tim izvanrednim nastavnicima koji su bili njihova podrška i vodilja na ovom putu.

Također ističemo važnost saradnje s našim domaćinima školama. Njihova ljubaznost, gostoprimstvo i podrška omogućili su nam da organiziramo i provedemo različita takmičenja tokom ove školske godine. Zahvaljujući njima, naši učenici su se mogli takmičiti na adekvatnom nivou i stjecati neprocjenjivo iskustvo.

Na kraju, današnja manifestacija predstavlja iznimna postignuća naših učenika i važan korak prema ostvarenju njihovih snova i ambicija.

Neka im ovaj dan bude podsjetnik na to koliko su sposobni i koliko su vrijedni. Nadamo se da će nastaviti napredovati i postavljati nove ciljeve, a Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo uz podršku Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i dalje će biti podrška našim učenicima na njihovom putu izvrsnosti.

Naše nebo izvrsnosti: nastavni predmeti/oblasti – učenici – nastavnici -domaćini takmičenja (posteri)

Sektori