“Ja u saobraćaju” je tema koju je zajedno sa svojim vrijednim učenicima realizovala Admira Trle

U ponedjeljak, 21.11.2022. godine uposlenice Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Ajla Halilović, viši saradnik za IT i Sabina Piknjač, viši saradnik za izvrsnost i liderstvo posjetile su JU OŠ “Aleksa Šantić”.
Zadovoljstvo je prenijeti utiske iz čarobne učionice prvačića, I-4 odjeljenja. “Ja u saobraćaju” je tema koju je zajedno sa svojim vrijednim učenicima realizovala Admira Trle, profesorca raredne nastave.
Nastava je izvođena na osnovu definisanih ishoda učenja, odnosno mjerljivih pokazatelja znanja iz nastavnih predmeta Moje okoline, Matematike, Bosanskog, Hrvatskog, Srpskog jezika i književnosti, Likovne kulture i Tjelesnog i zdravstvenog odgoja, a sve kroz igru.
Kroz očigledne primjere i uz primjenu adekvatnih nastavnih sredstava i pomagala na veoma kreativan način su predstavljeni ključni sadržaji. Učenici su sa oduševljenem pratili priču kroz koju ih je vodila njihova učiteljica. Kroz igru su učili i usvojili nove sadržaje. Veoma veseli i raspoloženi prvačiči su vješto i bez poteškoća izvršavali postavljene zadatke na nastavnim listićima. Učionica je bila kao prava saobraćajnica, pješački prelaz, semafor, policajci, vozači, pješaci, svi sretni i zadovoljni. Učionica je bila prepuna pozitivne klime koja je rezultat veoma posvećenog pristupa radu učiteljice, podrške roditelja i uprave škole.

Sektori