TREĆI POHOD „ŠKOLE PLANINARSTVA“

Početkom ove sedmice uspješno je započeo treći pohod u okviru “Škole planinarstva”. Oko 4.100 učenika sedmih razreda osnovnih škola u Kantonu Sarajevo iznova uživa u čarima olimpijskih planina Bjelašnice, Trebevića i Igmana.
Dočeku i ispraćaju učenika na Trebeviću prisustvovala je ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović i direktorica Instituta Senada Salihović. U prisustvu medija, učenicima su upućene riječi koje potiču njihovu izdržljivost, samopouzdanje i upornost. Tom prilikom istaknuta je i važnost razvijanja ljubavi prema prirodi i svijesti o očuvanju okoliša, koji osigurava učeniku postizanje cjelovitog i snažnog doživljaja nastavnog sadržaja kroz nastavu, kretanje, igru, takmičenje, pjesmu, priču, druženje sa vršnjacima, opažanje, upoređivanje, zaključivanje, obrazlaganje i učenje o svijetu koji ih okružuje.
Podsjećamo, sredstva za realiziranje „Škole planinarstva“ osigurana su u budžetu Kantona Sarajevo, a podršku u realiziranju projekta pružaju Planinarski savez FBiH, Gorska služba spašavanja KS – stanica Sarajevo, JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS kao i nastavnici koji dolaze u pratnji učenika.

Sektori