Promocija knjige “Dekodiranje agresije: Vrhovni savet odbrane Savezne Republike Jugoslavije i rat protiv Republike Bosne i Hercegovine”

U sarajevskoj Vijećnici, 25. 04.2024.  je održana promocija knjige “Dekodiranje agresije: Vrhovni savet odbrane Savezne Republike Jugoslavije i rat protiv Republike Bosne i Hercegovine”.

Autori ovog važnog djela su dr. Muamer Džananović i dr. Hikmet Karčić s Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu, direktor Memorijalnog centra (MC) Srebrenica-Potočari dr. Emir Suljagić i dekan sarajevskog Fakulteta političkih nauka (FPN) dr. Sead Turčalo.

Knjiga je rezultat višegodišnjeg naučnog istraživanja o ulozi Savezne Republike Jugoslavije u agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu, a predstavlja zajednički rezultat rada tri obrazovno-naučne ustanove – MC Srebrenica-Potočari, FPN Sarajevo i Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava.

Promociji je prisustvovala direktorica Instituta Senada Salihović,  brojni predstavnici političkog, vjerskog, kulturnog i društvenog života naše zemlje i zainteresirani građani.

Fotografije preuzete sa stranice Instituta za
istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava
Univerziteta u Sarajevu.