„Radosno djetinjstvo u okviru  Revije kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece predškolskih ustanova Kantona Sarajevo i Ustanova za specijalni odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo u školskoj 2023/2024. godini

Dana, 3. 6. 2024. godine održan je Drugi dan manifestacije „Radosno djetinjstvo u okviru  Revije kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece predškolskih ustanova Kantona Sarajevo i Ustanova za specijalni odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo u školskoj 2023/2024. godini.  Manifestacija se održava u organizaciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona i JU “Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo”.

Kreativno – muzički program pod nazivom „Radosno djetinjstvo“ predstavlja bogato dječije stvaralaštvo i izražavanje kroz muziku, ples, recital, folklor, igrokaz i pjesmu  i odvijao se na šest općina Kantona Sarajevo. Cilj današnje manifestacije je predstavljanje predškolskih ustanova  na kojoj smo mogli  vidjeti djecu u 6. godini života koji su spremni za polazak u školu , koji odlaze u osnovnu školu, novu sredinu gdje će steći nove prijatelje i učiteljice. Danas smo popratili raznovrsne sadržaje djece koji su sa svojim odgajateljicama učili kroz igru i ovakav vid manifestacije promoviše šarolike  aktivnosti dječijeg  muzičkog stvaralaštva kroz holistički pristup.

Direktorica JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo, Senada Salihović je pozdravila djecu i prisutne zaželjevši sreću u izvođenju muzičkih numera i sve najbolje u budućem obrazovanju i odrastanju tokom upisa u osnovnu školu.