U Maarif Schools of Sarajevo održan je Sajam nauke

U srijedu, 17. maja 2023. godine, u Maarif Schools of Sarajevo održan je Sajam nauke, koji su pripremili učenici osnovne i srednje škole.
Sajam nauke bio je izvanredan događaj koji je obilovao zanimljivim eksperimentima, inovativnim projektima praćen odličnim učeničkim prezentovanjem. Učenici su svojim trudom i predanošću uspjeli da stvore inspirativno okruženje koje je poticalo posjetioce da se upoznaju s njihovim kreativnim idejama iz matematike, fizike, biologije, hemije, IT i društvenih nauka.
Sajam je bio odlično organizovan, u prijatnom ambijentu svi posjetioci mogli su da uživaju u jedinstvenim iskustvima koja su nudili učenici. Svaki plakat bio je odlično osmišljen i dekorisan kako bi privukao pažnju posjetilaca. Učenici su se pokazali kao pravi profesionalci u prezentovanju svojih projekata i bili spremni da odgovore na sva postavljena pitanja.
Posebnu pažnju privukli su veseli mališani iz vrtića koji su plijenili svojom dječijom razigranošću, a posebno su uživali u svojim malim-velikim eksperimentima.
Dodatna motivacija za rad najuspješnijim učesnicima će biti nagradno putovanje u Tursku. Pobjednik je odabran na osnovu glasova žirija i svih prisutnih gostiju.
Sajam nauke bio je jedinstvena prilika da se pokaže kako je nauka ne samo korisna već zabavna i uzbudljiva. Učenici su uspjeli da predstave nauku na kreativan i atraktivan način, a svi posjetioci su otišli puni novih ideja i inspiracije.
Ispred JU Institut za razvoj preduniverzotetskog obrazovanja Kantona Sarajevo prisustvovale su više saradnice iz Sektora za vannastavne i posebne programe Sabina Piknjač i Mersiha Šahinbegović.
Upućujemo iskrene čestitke svim učesnicima, a domaćinu na odlično organizovanom događaju!

Sektori