Sastanak i stručno usavršavanje direktora osnovnih i srednjih škola

JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo u saradnji s Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo organizirao je sastanak i stručno usavršavanje direktora osnovnih i srednjih škola u Kantonu Sarajevo, koje je održano 26. 2. 2024. godine. Sastanku su prisustvovali direktori osnovnih i srednjih škola Bosansko-podrinjskog kantona, a u okviru Sporazuma o saradnji u oblasti obrazovanja Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona.
Uvodno obraćanje imala je ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović. Stručno usavršavanje na temu “Škola kao ukupni doživljaj” održao je prof. dr. Refik Šećibović.
Predstavnici Instituta prezentirali su teme: Predstavljanje analize implementacije planova i programa s definisanim ishodima učenja (Pregled analize upitnika o kurikularnim procesima u školama u Kantonu Sarajevo), Realizacija vannastavnih i posebnih programa i Takmičenja za školsku 2023/2024. godinu.
Sastanku je prisustvovalo 90 učesnika.
 

Sektori