SEDMA NAUČNO STRUČNA KONFERENCIJA INN&TECH

Konferencija o značaju razvoja tehnike, tehnologije, inovatorstva, inovativnosti i informacionih tehnologija, održana je danas u organizaciji Centra za razvoj i promociju inovatorstva, tehnike i informacionih tehnologija – CRPIT Sarajevo.
Održavanje konferencije ima za cilj promociju značaja tehničkih i informatičkih nauka za opći društveni interes, zatim značaj obrazovanja mladih za ove oblasti, te neophodnosti sinergijskog djelovanja obrazovnog, naučnog i privrednog sektora.
Teme konferencije: Pedagoški aspekti primjene vještačke inteligencije, Obrazujemo li mlade za ono što ih čeka?, Kompatibilnost ishoda učenja i tržišta rada i Uspješni mladi koji su ostali u Bosni i Hercegovini… Šta možemo učiniti?
Udruženje CRPIT Sarajevo danas je organiziralo i 2. sajam inovacija i inovativnosti INN&TECH, na kojem je prijavljeno više od 80 projekata i više od 200 učesnika. Sajam se održava u četiri kategorije: inovatori, studenti-inovatori, učenici osnovnih škola i učenici srednjih škola.
Organiziranjem Drugog sajma inovacija i inovativnosti INN&TECH cilj je promovirati bosanskohercegovačke inovacije i inovatore, podržati ih u njihovom nastojanju da svojim inovacijama pomognu unapređenju privrede Bosne i Hercegovine.
Na konferenciji, koja je okupila više od 500 učesnika, obratila se direktorica Instituta Senada Salihović, naglasivši da je Institut bio partner i na prethodno organiziranoj konferenciji, kao i Prvom sajmu inovacija, koji je održan prošle godine.

Sektori