Drugi pohod na olimpijske planine

Danas je završila inspirativna priča o drugom pohodu na olimpijske Planine, kojeg realiziramo u okviru programske aktivnosti “Škola Planinarstva” kroz posebni program Prevencija ovisnosti za učenike sedmih razreda osnovnih škola u Kantonu Sarajevo.
Ovaj put, oči mladih planinara bile su usmjerene prema novim izazovima na olimpijskim planinama, čime su dodatno proširili svoje horizonte.
Tokom nove nezaboravne avanture, učenici su imali priliku iznova uživati u prirodnom bogatstvu planina Bjelašnice, Trebevića i Igmana, gdje su, između ostalog, stjecali ključna znanja i vještine o sigurnom ponašanju u planinskim uvjetima. Boravak na svježem zraku pružio im je ne samo fizički, već i mentalni izazov, jačajući njihove karakterne osobine.
Posebno važan segment pohoda bio je posjeta značajnim mjestima na Igmanu kroz posebni program Kultura sjećanja, što je obogatilo razumijevanje historijske baštine među mladim planinarima. Bjelašnica je poslužila kao teren za testiranje izdržljivosti, dok su se hrabro upuštali u pohode strminama i visokim stazama, izgrađujući time ne samo tjelesnu snagu, već i samopouzdanje. Trebević je ponudio spektakularnu panoramu grada Sarajeva, pružajući učenicima priliku za stvaranje nezaboravnih uspomena.
Kroz ovu seriju pohoda, “Škola planinarstva” ne samo da je potaknula istraživanje ljepote prirode i stvaranje trajnih trenutaka, već je i gradila prijateljstva, timski duh i lični rast među mladima. Upravo ovakva iskustva potiču ih na daljnje istraživanje, samopouzdanje i razumijevanje važnosti saradnje. Prema tome, neka naši učenici i dalje rastu kao pojedinci i doprinose izgradnji jače zajednice kroz svaki korak svojih planinarskih avantura.
Podsjećamo, finansijska sredstva za ovu izvanrednu školu u potpunosti su osigurana iz Budžeta Kantona Sarajevo.
Na kraju, zahvaljujemo se svima koji su pridonijeli i podržali ovu nevjerojatnu školu u kojoj učimo mnogo više od planinarenja – učimo o snazi zajedništva, strpljenju i razumijevanju prirode!

Sektori