SPORTSKA DJEČIJA MANIFESTACIJA „U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH“

Ove školske 2022/2023. godine predškolska trodnevna manifestacija Revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece predškolskih ustanova Kantona Sarajevo i ustanova za specijalni odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo pod nazivom „Predškolski dani“ ima za cilj okupiti što više djece i uključiti ih u raznovrsne kreativne aktivnosti.
Danas, 24. 4. 2023. godine, održana je sportska dječija manifestacija „U zdravom tijelu zdrav duh“ i prvi put, pored aktivnosti na sportskom stadionu Koševo, u koje su uključeni vrtići s područja općina Centar i Stari Grad, u isto vrijeme s pripremljenim sportskim igrama i rekvizitima pridružila su se djeca s roditeljima i odgajateljima na ostalim pripremljenim sportskim terenima, a to su: stadion FK „Željezničar“, stadion FK „Unis“ u Vogošći, Centar za sport i rekreaciju „Safet Zajko“ (ukupno 1.220 djece je učestvovalo u dječijim sportskim igrama). Danas se na stadionu Koševo okupilo 19 predškolskih ustanova i 2 ustanove za specijalni odgoj i obrazovanje koje se nalaze na području općina Stari Grad i Centar, odnosno 340 djece predškolskog uzrasta (od tri godine do polaska u školu).
Za predškolske ustanove na području općine Novo Sarajevo (pomoćni stadion FK “Željezničar”, Grbavica) učestvovalo je 13 predškolskih ustanova, ukupno 250 predškolske djece.
Sedam predškolskih ustanova s područja općina Vogošća i Ilijaš organiziralo je sportske primjerene dječije igre na sportskom terenu “Hakija Mršo” (FK “Unis”) u Vogošći za predškolske ustanove na navedenim općinama (ukupno 180 djece), isti dan u terminu od 11:00 do 12:30 sati.
Dvadeset i šest (26) predškolskih ustanova s područja općina Novi Grad, Ilidža i Hadžići uključilo se u organizovane sportske igre u Centru za sport i rekreaciju “Safet Zajko”, gdje se predstavilo 440 predškolske djece.
Naš cilj jeste promocija zdravog načina dječijeg življenja i stvaranja podsticajnog okruženja za dječije zdravlje, rast i razvoj.
„S ovih sportskih terena izrasla su mnoga poznata imena, svjetski sportaši koji predstavljaju našu zemlju Bosnu i Hercegovinu. I oni su vježbali sportske igre kao vi“, istakle su ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović i direktorica JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo Senada Salihović.
Zaželjele su djeci da budu zadovoljni, sretni, da upoznaju svoje drugove i da se sjećaju tokom svog odrastanja takmičarskih igara i medalja koje će danas osvojiti.
„I zato smo mi danas s vama kako bismo vas ohrabrivali u vašem odrastanju i pružali vam sigurnost i osmijeh na licu.
Budite vedri i uživajte danas u igri ‘U zdravom tijelu zdrav duh!’ Sretno!“ bila je poruka svih prisutnih.
Učesnicima, predškolskim ustanovama Kantona Sarajevo i voditeljima sportskih aktivnosti su uručene zahvalnice od Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo.

Sektori

Obavještenje o poništenju postupka nabavke

23.12.2022.