Šta nam je potrebno za sretnu školu?

Ogledni časovi u osnovnim školama prikazuju sretna lica učenika ali i visok nivo uključenosti nastavnika razredne nastave u reformu obrazovanja. Naši implementatori predmetnih kurikuluma pokazuju da smo na reformskom putu.
29. 3. 2023. JU OŠ “Šip”
Bubamare u prvom razredu su pokazale da su jedan skladan tim sa svojom učiteljicom Aidom Hajrić. Obrada slova B i bubamare, niz zanimljivih aktivnosti, uključenost učenika, međupredmetna povezanost – recept za sretnu školu.
30. 3. 2023. JU OŠ “Malta”
Nastavnice razredne nastave i engleskog jezika su zajednički održale ogledni tematski dan. Tema cjelodnevnih aktivnosti je bila Higijena zuba. Nastavnice su odličnim timskim radom povezale zdravlje čovjeka, ishranu i tjelesnu aktivnost iz Moje okoline sa vještinom prepoznavanja emocija, tumačenje slušanih sadržaja koristeći strategije slušanja u Engleskom jeziku. Sve aktivnosti su protkane muzikom i plesom u trenucima umora i zasićenja aktivnostima.
31. 3. 2023. JU OŠ “Hasan Kikić”
Proljetne aktivnosti ispratili smo u odjeljenju II-1 sa učiteljicom Eminom. Zvuk violine vodio nas je od hola škole do njihove učionice, a tu nas je dočekao ples vijesnika proljeća i behara. Učenici su putem grupnog rada pokazali koliko su naučili o ovom godišnjem dobu, a sve prezentirali pred brojnom publikom na ovom času.

Sektori

Obavještenje o poništenju postupka nabavke

23.12.2022.