Stručno usavršavanje za psihologe, pedagoge i socijalne radnike iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo

JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo u saradnji s Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo organizirao je stručno usavršavanje za psihologe, pedagoge i socijalne radnike iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo, koje je održano 26. 2. 2024. godine u terminu od 14:00 do 16:30 sati u hotelu “Hollywood” na Ilidži.
Stručno usavršavanje na temu “Psihološka prva pomoć nakon kriznih intervencija i psihološke krizne intervencije” održale su prof. dr. Irma Džambo i mr. Amela Bostandžija-Podumljak.
Cilj ovog stručnog usavršavanja bio je interaktivni rad sa stručnim saradnicima u cilju pojašnjenja nedoumica kada su u pitanju krizne intervencije – šta stručna služba treba učiniti prije nego što se obrati mobilnom timu, kako se postupa u određenim kriznim situacijama.
Stručnom usavršavanju prisustvovalo je 219 psihologa, pedagoga i socijalnih radnika iz predškolskih ustanova, osnovih i srednjih škola Kantona Sarajevo. Izuzetno smo zadovoljni što su na ovom stručnom usavršavanju prisustvovale kolege pedagozi, psiholozi i socijalni radnici iz Bosansko-podrinjskog kantona.

Sektori