Stručno usavršavanje za pedagoge, psihologe i socijalne radnike

JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo u saradnji s Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo organizirao je stručno usavršavanje za pedagoge, psihologe i socijalne radnike u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo.
Tema stručnog usavršavanja bila je „Priroda i prevencija sekstinga u odgojno-obrazovnom okruženju“, a realizirana je 20. 4. 2023. godine od 9:00 do 12:00 sati. Predavanju je prisustvovalo 200 učesnika. Stručno usavršavanje održali su Arta Dodaj s Odjela za psihologiju, Sveučilište u Zadru (Hrvatska), i Kristina Sesar sa Studija psihologije, Sveučilište u Mostaru (Bosna i Hercegovina).
Nakon predavanja, učesnici su mogli postavljati pitanja i diskutirati o problemima s kojima se susreću na terenu. Profesorice su ustupile priručnike u printanoj i digitalnoj formi, kao i prezentacije s predavanja. Priručnici i prezentacije mogu se pronaći na veb-stranici JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo.
Prezentacije koje su korištene na ovom stručnom usavršavanju možete pruzeti sa linkova:

Sektori

Obavještenje o poništenju postupka nabavke

23.12.2022.