Studijska posjeta

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo zajedno s JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo organizirali su jedinstvenu Studijsku posjetu za učenike prvog razreda srednjih škola na centralni, sjeverni i zapadni dio Bosne.
Učesnici prvog pohoda sigurno su stigli u Bihać, gdje su udobno smješteni. Atmosfera prvog dana Studijske posjete bila je ispunjena uzbuđenjem i radošću učenika, a ovdje donosimo djelić nevjerojatnog iskustva.
Ova inicijativa Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo pruža priliku učenicima prvog razreda srednjih škola da istraže bogatu kulturnu i prirodnu baštinu svoje domovine te steknu neprocjenjivo iskustvo koje će obogatiti njihov ukupni doživljaj školovanja. Budući da je ovo samo početak njihove avanture, očekujemo da će ova četverodnevna Studijska posjeta biti inspiracija i motivacija za sve učesnike Studijske posjete koji će tokom cijele nastavne godine proći istim stazama.

Sektori