Federalno takmičenje učenika i studenata muzike

U svečanoj atmosferi Sale “Cvjetko Rihtman” zazvonili su prvi tonovi, označavajući početak XXVI Federalnog takmičenja učenika i studenata muzike. Ovo prestižno takmičenje, koje organizuje Udruženje muzičkih i baletnih pedagoga u Federaciji Bosne i Hercegovine, otvorilo je svoja vrata u Sarajevu, gradu koji s ponosom pruža gostoprimstvo od 15. do 19. aprila ove godine.
Na ovom muzičkom spektaklu okupilo se 552 talentirana takmičara iz 31 ugledne muzičke institucije, spremnih da svoje virtuozno umijeće pokažu pred zahtjevnom publikom. U narednim danima, ovi mladi virtuozi će imati priliku da zasjaju i pokažu svoje izvanredne talente.
Naida Hota-Muminović, ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, s ponosom je otvorila ovaj spektakl, ističući zadovoljstvo što je Sarajevo domaćin ovakvom renomiranom događaju. Uz nju, večerašnjoj ceremoniji su prisustvovali brojni gosti, među kojima i Senada Salihović, direktorica Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo.