U cilju kreiranja jasne pozicije predškolskog odgoja u društvu i pružanja jednake podrške, Ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović, direktorica Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo, Senada Salihović, zatim pomoćnik direktora za vannastavne i posebne programe i Abida Kapetanović, viši saradnik za pedagoške standarde i normative, posjetili su danas PU „Dječji vrtić Sveta Obitelj“.
Uz upravu Vrtića, goste su svojim prisustvom uvažili i dočekali ravnatelj Caritasa, dr. sc. vlč. Mirko Šimić, i nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić. Nakon prekrasne svečane priredbe u povodu početka nove školske 2022/2023. godine, ministrica Hota-Muminović i direktorica Instituta uručile su mališanima i primjerene poklone. Zatim je upriličen neformalni sastanak predstavnika institucija na kojem je razgovarano o budućoj saradnji. Tom prilikom, nadbiskup Vukšić istaknuo je „važnost pozicioniranja predškolskog odgoja te pohvalio Kanton Sarajevo kao primjer dobre prakse na nivou cijele BiH, te pozvao da i predstavnici drugih županija počnu slijediti ovaj primjer.“
Ravnateljica Vrtića, dr. sc. s. Kata Ostojić, zahvalila se u ime sve djece, roditelja i djelatnika “na podršci prve stepenice u sustavu odgoja i obrazovanja, kako bismo zajedno gradili bolju budućnost u našoj domovini.”
Ovom prilikom se zahvaljujemo upravi Vrtića za iskazanu dobrodošlicu i srdačan prijem.

Sektori