U Javnoj ustanovi “Djeca Sarajeva”, vrtić “Dunje”, OJ Novi Grad, danas je upriličena svečanost povodom novoprimljene djece, pod nazivom “Dobrodošli maleni”.
Uz poticajno dječije okruženje u dvorištu Vrtića, pripremljen je muzički program, ali i kreativne dječije radionice. Djeca ranog i predškolskog uzrasta pokazala su kreativnost izražavanja kroz ples, recitacije, uz dočaranu bogatu kostimografiju i scenografiju. Roditelji, odgajatelji, stručni saradnici i gosti burnim su aplauzom podržavali djecu.
Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, g-đa Naida Hota-Muminović, obratila se prisutnima i ukazala na značaj ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja za dobrobit djece, odnosno njihovo buduće obrazovanje. Tom prilikom, uručila je skromni poklon Vrtiću povodom nove pedagoške 2022/2023. godine.
Također, direktorica Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo, g-đa Senada Salihović zahvalila se na pozivu V.d. direktorici JU “Djeca Sarajeva”, g-đi Almi Trnka i svim uposlenicima. Tom prilikom, roditeljima djece iskazala je zahvalnost na povjerenju koje pružaju JU “Djeca Sarajeva” i odgajateljima, koji djeci u igri kroz učenje, skupa sa roditeljima pomažu u stjecanju znanja i vještina, usmjerenih prevashodno na ishode učenja i primjerene dječijim razvojnim postignućima, pripremajući ih tako za buduće odrastanje.
Na kraju, polazak u vrtić je veoma važan događaj za svako dijete, za porodicu kao takvu, i zato smo tu da budemo podrška, odnosno da pružimo sreću i sigurnost djeci, zaključila je direktorica Salihović.

Sektori