Stručno usavršavanje odgajatelja predškolskih ustanova

JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo u saradnji s Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo organizirao je stručno usavršavanje odgajatelja predškolskih ustanova u Kantonu Sarajevo, koje je održano 24. 4. 2024. godine u terminu od 9:00 do 11:30 sati.

Stručno usavršavanje na temu “Poticanje darovitosti kod djece predškolskog uzrasta kroz stimulativno dječije okruženje i rad s nadarenom djecom” održale su Irena Mazalović, prof. predškolskog odgoja i Indisa Klino, prof. predškolskog odgoja.

Cilj je da se u predškolskim ustanovama pronađe način detekcije i podsticanje darovitosti kod djece, kao i osmisliti okruženje u kojem je darovitost moguće podsticati. Budući da je jedan od ciljeva Evropskog razvojnog plana škole stvaranje poticajne radne atmosfere u kojoj će učenici steći znanja i vještine kojima razvijaju svoje talente.

Učesnici su imali mogućnost učestvovati interaktivno i razmijeniti iskustva sa drugim odgajateljima, kao i dati ideje vezane za temu koja je veoma aktuelna.

Stručnom usavršavanju prisustvovalo je 97 odgajatelja predškolskih ustanova Kantona Sarajevo.

PREZENTACIJA DAROVITOST

 

Sektori